OM MIG

Jag heter Pernilla Qvarfordh och är auktoriserad akupunktör med en lång bakgrund som anestesisjuksköterska. När jag började studera till sjuksköterska 1988 väcktes mitt intresse för akupunktur efter ett studiebesök hos en av akupunktörerna i Skåne. Jag gick en helgkurs i akupunktur, men jag var inte redo för att bli egen företagare utan fortsatte mina studier till sjuksköterska. Efter några år med arbete inom akutsjukvården, specialistutbildande jag mig inom anestesisjukvård. Det ledde till arbete utomlands och forskningsstudier med ett par publikationer av forskningsartiklar som presenterades både i Köpenhamn, Buenos Aires och New Orleans.

Så plötsligt en dag började tankarna om att ta upp studierna inom kinesisk medicin igen. År 2012 började jag läsa en treårig utbildning i Lund och Beijing i Kina inom traditionell kinesisk medicin. Sedan dess är jag ”fast” i denna filosofi och lära, där man ser till HELA människan och kropp och själ hänger ihop. Där allt påverkas av hur och var du lever, vad du äter och vad du gör för att kunna hålla dig frisk och stark.

Den österländska och kinesiska medicinen är stor och spännande och jag vidareutbildar mig ständigt. Jag tror på den västerländska medicinen, och jag är hårt skolad i att allt ska vara ”vetenskapligt bevisat och väl beprövat”. Jag tror också på den österländska medicinen, som funnits långt mycket längre (4500 år), och är en ”väl beprövad metod ”. Det finns tusentals forskningsartiklar publicerade om akupunktur och dess verkan.

Jag är styrelseledamot i Svenska akupunkturförbundet. Detta för att kunna arbeta med frågor som till exempel att få en skyddad yrkestitel för akupunktörer, samt få till stånd ett utökat samarbete mellan den vanliga sjukvården och den alternativa vården.

 

Läs mer

Sen 2019 är jag utbildad Mindfulness instruktör och jag anordnar, i samarbete med Hölseböke Vilmarksby, kurser och retreats i att ”bara vara”. Detta kan du läsa mer om här.

Jag brinner även för företagande och nätverkande vilket gjort att jag även engagerat mig som styrelseledamot i Grid, ett kvinnligt företagsnätverk som håller till i Vellinge kommun. Här organiserar vi nätverksträffar, utbildningar och samarbeten med andra företagsföreningar.

Du träffar mig på min klinik Vindhaga akupunktur och hälsa. Vindhaga gård är beläget mellan Vellinge och Höllviken i vackra Skåne, mitt mellan de böljande raps- och vetefälten.

Hjärtligt välkommen på besök!